Oogzorg

Wij hebben de kunde in huis

U heeft maar 1 paar ogen

De laatste jaren wordt deskundigheid in de optiekbranche vaak ondergeschikt gemaakt aan prijs. Wij doen daar niet aan mee. Wij onderscheiden ons liever door gedegen vakkennis dan door goedkope praatjes. Die vakkennis vertalen we in oogzorg op het hoogste niveau

Hoe werkt het oog?

Het menselijk oog is in feite een razend knap kijkinstrument. Het is opgebouwd uit een aantal uitgekiende optische componenten. Het hoornvlies en de ooglens zorgen er samen voor dat de wereld waarnaar u kijkt keurig op uw netvlies wordt geprojecteerd. Het netvlies stuurt deze informatie vervolgens via de oogzenuw door naar de hersenen. Daar worden de abstracte gegevens vertaald naar concrete beelden. Daarbij heeft de ooglens de handige eigenschap dat hij zijn sterkte kan aanpassen (ook wel: accommoderen), zonder dat u daar zelf bij na hoeft te denken. Zo kan uw oog van dichtbij tot veraf alles scherp zien.

Oogmetingen

Bij ons vindt u op het gebied van de oogmeetkunde de modernste apparatuur, omdat er de hoogste eisen worden gesteld aan de kwaliteit van een deskundige oogmeting. Ook wordt door ons boven een bepaalde leeftijd altijd de oogdruk gemeten. Dit is een belangrijk preventief onderdeel bij een oogmeting, om zo bijvoorbeeld glaucoom in een vroeg stadium te onderkennen. Het is raadzaam een afspraak te maken voor een oogmeting. U bent er dan zeker van dat u niet hoeft te wachten en dat U en de oogmeting al onze aandacht krijgen. Klik hier om een afspraak te maken.